+32 495/21 45 83 info@seobureau.be

Evenementenbeveiliging –  Security Company

Praktische tips en middelen om de cyberveiligheidshouding van uw bedrijf te verbeteren

KEYWORDS cybersecurity / Beveiliging voor het midden- en kleinbedrijf (MKB)
Bestelherhalingen
Acht jaar geleden ben ik begonnen met het geven van cybersecurity workshops voor het MKB in het hele land. Het was toen moeilijk om iemand in de kamer te krijgen. De meeste ondernemers begrepen de bedreigingen niet, of ze geloofden dat hun bedrijf niet groot genoeg was om een doelwit te zijn.

Snel naar 2020, het zou moeilijk zijn om een bedrijfseigenaar te vinden die niet begrijpt dat haar bedrijf regelmatig het doelwit is van cybercriminelen. Het bewustzijn van het probleem is gegroeid, maar ik ben er niet van overtuigd dat de best practices op het gebied van beveiliging door meer dan een fractie van de hoofdstraatwinkels zijn overgenomen.

Wat zijn enkele van de belemmeringen voor het beveiligen van kleine en middelgrote bedrijven tegen cyberdreigingen in 2020?

Overleven is de eerste prioriteit. Volgens Fortune.com zijn “bijna 100.000 bedrijven die tijdelijk zijn gesloten als gevolg van de pandemie, nu failliet”. Net zoals we met het cybersecurity-bewustzijn van het MKB in een stroomversnelling raakten, heeft een wereldwijde pandemie het landschap voor ondernemers veranderd.
Intern IT-personeel bestaat niet. Een typisch klein bedrijf heeft geen getraind IT- of beveiligingspersoneel dat regelmatig de verdedigingslinie controleert.
Het bewustzijn van hulpmiddelen is laag. Aan het einde van elke workshop die ik in de loop der jaren heb gedaan, zou iemand vragen: “Kunt u ons alstublieft vertellen wat we moeten kopen, en ik zal het doen?” Het publiek zou vragen om een checklist van technologie die ze zouden moeten kopen en beveiligingstools om in te zetten, om te laten zien dat ze geloven dat cybersecurity iets is wat andere mensen begrijpen. Voor veel mensen buiten het veld wordt cybersecurity gezien als een gespecialiseerd IT-vraagstuk in plaats van het risicomanagementprobleem dat iedereen kan begrijpen.
Criminelen maken overuren. Cyberdreigingen zijn sinds COVID-19 toegenomen. De Blog van CSN heeft sinds februari 2020 meer dan 300 nieuwe oplichters gevolgd.
Wat kunnen bedrijven nu doen om een verschil te maken in hun veiligheidshouding?

Ga de tijd nemen. Ik begrijp dat 2020 vermoeidheid en stress op dit moment voor velen van ons overweldigend kan zijn. Voeg daar nog aan toe dat je probeert een bedrijf overeind te houden, en de combinatie kan ervoor zorgen dat je zelfgenoegzaam wordt. Een van de aanbevelingen is om een paar uur per week te plannen en u te engageren om het werk te doen om de veiligheid van uw bedrijf te verbeteren.
Gebruik vertrouwde hulpmiddelen. Het Cyber Readiness Institute en de Consumer Reports hebben gratis tools die u door eenvoudige taken loodsen die uw bedrijfsbeveiligingshouding kunnen veranderen en de deuren open kunnen houden.
Beveilig de toegang tot uw account. Elke beveiligingschecklist die u vindt, bevat toegangscontroles. Als u kiest voor multi-factor authenticatie op sleutelaccounts, inclusief e-mail en sociale media, kan uw beveiliging exponentieel toenemen.
LinkedIn Learning bood me de mogelijkheid om een instructeur te zijn en een klas te creëren met de naam Cybersecurity voor kleine en middelgrote bedrijven: Essentiële training. Het is gratis met een proefabonnement en kan worden gebruikt door niet-professionals, kleine overheden en kleine bedrijven om de basisstappen van cybersecurity te leren die nodig zijn om een veerkrachtiger bedrijf op te bouwen.

Na het verkennen van de wegversperringen en het onderzoeken van een aantal oplossingen, moeten we ons richten op waar we hulp kunnen vinden als uw bedrijf wordt getroffen door een cyberaanval. Het Cybercrime Support Network is een hulpmiddel voor kleine en middelgrote ondernemingen om de informatie te vinden die ze nodig hebben om te rapporteren, te herstellen en hun beveiliging na een gebeurtenis te versterken. Fraudsupport.org maakt ook een lijst van tien cybercriminelen en heeft middelen om u te helpen bij triageproblemen die u zou kunnen tegenkomen.


 Aanbevolen Partners

Het beste alarmsysteem

Overweeg je een alarmsysteem in je woning of zaak? Goed idee, maar bereid je dan wel goed voor.
Informeer je en maak de juiste keuzes voor een optimale beveiliging.

De succesformule van SDS is een combinatie van professioneel advies, ijzersterke oplossingen op maat en een perfecte dienst na installatie.

SDS.CO

Oudegemsebaan 13 – 9200 Dendermonde

Phone: 0032 52 34 34 14

Web: www.stopdedief.be


Camerabeveiliging laten plaatsen

Beveiliging bij ons is opgebouwd uit verschillende peilers die steeds deel uitmaken van een totaalconcept, het sleutelwoord is hier “integratie”.
Graag zijn wij uw vertrouwenspartner in uw beveiligingsprojecten.   Onder de Trium Security Group vallen General SecurityIntersafe Electronics en Trium Security.
Samen vormen ze één van de belangrijkste spelers op vlak van beveiliging in de Benelux.

Trium

Herseltsesteenweg 72, B3200 Aarschot

Phone: +32(0)78/15.80.85

Web: www.trium.be